ОТВОРЕНО ДЕЧЈЕ ОДЕЉЕЊЕ НАРОДНЕ БИБЛИОТЕКЕ

  • НАГРАЂЕНИ МЛАДИ ПЕСНИЦИ

 

Након што је свечано отворена реконструисана зграда Народне библиотеке „Јован Поповић“, приређено је и свечано отварање Дечјег одељења које се после више година вратило на стару адресу. Ово је био и прави начин да се обележи Дан библиотеке, који се сваке године прославља 18. новембра, али је ове године из објективних разлога померен, напоменула је директорица Радмила Перовић.

Одлучили смо да ове године Дан установе обележимо после завршетка свих радова и пресељења у стару зграду – додала је Радмила Перовић.

Искориштена је и прилика да се онима који су учествовали на литерарном конкурсу и били успешни доделе награде. Жири у саставу Кристина Ембер, Милана Бајкин и Дуња Бркин Трифуновић имао је тежак задатак да од радова који су пристигли из Кикинде, Владичиног Хана, Крагујевца, Александровца, па и из Републике Српске одаберу најбоље .

Оцењиван је одговор на задату тему, утисак песничке слике, комплетност строфа, језик. Од ове године увели смо нову категорију радови на српском као нематерњем језику – објаснила је Дуња Бркин Трифуновић.

За најбољи рад у категорији на српском као нематерњем језику проглашена је песма Евелин Сабо из Основне школе „Фејеш Клара“. У категорији од првог до четвртог разреда основне школе прва награда додељена је Алекси Ранковићу, а од петог до осмог Алекси Николићу из Крагујевца. Љубомир Игић из Техничке школе из Кикинде заслужио је прво место у категорији средњошколаца. Прво место за рад на мађарском језику урадиле се Леа Ерт и Ноеми Ковач.