ОСНОВНА ШКОЛА „ЂУРА ЈАКШИЋ“ ПРОСЛАВИЛА СВОЈ ДАН

ЂУРИН 72. РОЂЕНДАН

Наша школа добро је опремљена, а у протеклих неколико година константно се улаже у њено уређење, рекла је директорица Биљана Шимон.

Основна школа „Ђура Јакшић“ у понедељак, 10. октобра, прославила је свој дан. У преподневним сатима ђаке и запослене посетио је градоначелник Кикинде Никола Лукач. Честитајући Дан школе запосленима истакао је.

-Волите децу и запослене и учите децу правим вредностима. Трудите се да деци пренесете знање и вештине које су им потребне. Заједно са Покрајином трудићемо се да што више средства улажемо у школе јер је то улагање у боље услове рада за нашу децу – рекао је Лукач.

Поводом 72. рођендана у Народном позоришту одржан је програм. Ученици су са пуно ентузијазма учествовали у његовој припреми и извођењу, изнела је Биљана Шимон, директорица ОШ „Ђура Јакшић“.

-Поносна сам на све ученике и запослене који су учествовали у музичко-сценском програму. Наша школа добро је опремљена, а у протеклих неколико година константно се улаже у њено уређење. Од ове школске године имамо уређене учионице за наше прваке који не морају уџбенике да носе кући, него их остављају у ормарићима у својим учионицама – рекла је Биљана Шимон.
Између осталих, приредби је присуствовала и Дијана Јакшић Киурски, заменица градоначелника.

-Својим трудом, радом и успесима ова школа показала је да са поносом носи име великана Ђуре Јакшића. Запослени ученицима безрезервно дају знање, преносе им љубав према књизи и према свим правим вредностима које ће их извести на прави пут. Ђаци, са друге стране, имају жељу за знањем, а сваки успех и награда на такмичењима дају додатни подстрек наставницима за даљи труд, рад и преданост њима и професији коју вредно обављају – напоменула је Дијана Јакшић Киурски.

Основна школа „Ђура Јакшић“ има 410 ученика.