ОД 1. ЈАНУАРА НА СНАЗИ НОВИ ЦЕНОВНИК ЈП „ТОПЛАНА“

  • ПОСКУПЕЛО ДАЉИНСКО ГРЕЈАЊЕ
  • Цене грејања кориговане због поскупљења основних енергената струје и гаса, рекао директор „Топлане“ Мирослав Чичулић

 

Око 3.000 корисника даљинског грејања ЈП „Топлане“ од почетка ове године има скупље даљинско грејање за пет одсто. Поскупљење је последица увећања цена гаса за 11 и електричне енергије за 22 процента, рекао је директор „Топлане“ Мирослав Чичулић.

Добили смо ценовнике основних енергената струје и гаса за 2018. годину по којима смо кориговали цену даљинског грејања. Она је већа 5,17 процената за оне који рачуне плаћају по обрачунатој квадратури, а 4,08 одсто већу цену плаћаће грађани којима се потрошња обрачунава на основу потрошених киловат сати – објаснио је Чичулић.

Зимска тарифа сада је 151,25 динара, а била је 143,83 динара. Летња тарифа уместо 35,95 је 37,81 динар. Цена за правна лица је 189,06 динара. Ове цене изражене су без обрачунатог ПДВ-а од 10 одсто.

Неоспорни дуг према „Србијагасу“ је око девет милиона динара и исплатићемо га до половине године. Са друге стране потражујемо 14 милиона динара од корисника и око 30 милиона динара имамо путем тужби које смо покренули против нередовних платиша – додао је директор „Топлане“.

Великих дужника нема јер се опомена, а затим и тужба покреће против грађана који имају два неплаћена рачуна.