ОБНОВЉЕН ВОЗНИ ПАРК У ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ

  • СТИГАО НОВИ САНИТЕТ
  • Последње возило купљено пре десет година. Донација Републичке владе стигла прва, у најави још неколико

 

Геронтолошки центар један је од седам центара у Војводини којем је донирано потпуно ново санитетско возило марке „фијат дукато”, опскрбљено најсавременијом медицинском опремом. Осим што ће бити у свакодневној употреби корисника Геронтолошког центра, нови санитет на услузи ће бити и Центру за социјални рад и другим установама у граду.

Кључеви су директорима геронтолошких центара уручили у Новом Саду министар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и председник Покрајинске владе Игор Мировић. Вршилац дужности директора Геронтолошког центра Светислав Вукмирица изјавио је да се на овај начин у пракси показује колико је значајно заједничко деловање Републике и Покрајине. Пројекат је рађен у сарадњи ова два нивоа власти, а новац за набавку возила издвојило је републичко министарство.

Корисници ће имати бољи и квалитетнији превоз. Санитет је један од модернијих који постоје у нашој држави. Иако ће приоритет имати корисници Геронтолошког центра возило ће бити на услузи Центру за социјални рад и Дому здравља – објаснио је Вукмирица. Корисници Геронтолошког центра свакодневно се одвозе на медицинске прегледе у друге здравствене установе у граду, а веома често потребан је санитетски превоз и до Београда и Новог Сада.

Најмлађе возило у возном парку Геронтолошког центра старо је 10 година, а остала су стара 20 и 30 година. Тако је доставно возило марке „рено”, које се и данас свакодневно користи, стигло у Центар давне 1990. године, а донирао га је Црвени крст Француске.

Вукмирица је изјавио да постоје шансе да Центар у првом кварталу ове године добије и једно путничко возило и додао да је приоритет у овој установи набавка новог доставног возила.

За нови санитет издвојено је 4,4 милиона динара.