Обнављају стакленике Расадника

У старом Расаднику у Великом парку започела је обнова стакленика. По речима директора Јавног предузећа „Градско зеленило и пијаце”, Милоша Шибула, један стакленик припремљен је за производњу.

-„Градско зеленило и пијаца” заслужује да има своју расадничку производњу и зато се припремамо да на јесен започнемо производњу. Укупно ћемо имати шест стакленика, а до јесени биће завршена четири стакленика. Производићемо и цвеће и расад поврћа. Надам се да ћемо успети да обезбедимо и грејање јер смо од општине добили пећ-рекао је Милош Шибул.

Директор Шибул је још напоменуо да се у будуће неће куповати цвеће за украшавање нашег града из других општина јер ће то радити управо ова фирма.

Штета је кад морамо да у неким другим местима купујемо између 15.000 и 20.000 биљака за улепшавање града, а ову могућност коју Расадник има да не искористимо. Више неће бити куповине од других, него ће наши људи произвести цвеће. Наши инжењери ће осмислити које биљке и боје ћемо користити и како ће све то изгледати-каже Милош Шибул напомиње да ова инвестиција износи око три милиона динара.

Имовином некадашњег Расадника, чија је приватизација поништена, располаже Дирекција за имовину Републике Србије, која је ово право пренела Општини Кикинда, а локална самоуправа је објекте и земљиште дала на коришћење ЈП „Градско зеленило и пијаце”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *