ОБЈАВЉЕНИ РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА „ЗАЈЕДНИЦИ ЗАЈЕДНО”

  • ЗА 17 ПРОЈЕКАТА 17 МИЛИОНА
  • Нафтна индустрија Србије и у овој години реализује конкурс „Заједници заједно”, у сарадњи са 11 локалних самоуправа. Финансијска средства путем овог конкурса НИС одобрава за пројекте из области спорта, културе, заштите животне средине, науке и помоћи угроженим групама.

 

Као и прошле године, у Кикинди је подржано 17 пројеката за које ће ова компанија издвојити укупно 17 милиона динара.

Основној школи „Јован Поповић” за опремање кабинета за хемију одобрено је 453,244 динара. Рукометни клуб „Црвена Звезда” из Мокрина конкурисао је пројектом „Играј за Мокрин и постани прволигаш!, односно организовање бесплатне школе рукомета, такмичења свих узрасних категорија у клубу, финансирање рада и школовања три тренера, који је НИС подржао са 1,9 милиона динара.

Кикиндској Основној школи „Ђура Јакшић” одобрен је износ од милион динара за реконструкцију сале за физичко васпитање, а

Основна школа „Славко Родић” из Банатског Великог Села биће подржана са милион и по динара за замену прозора.

Дечјем хору „Чуперак” за организацију 8. Интернационалног фестивала за децу „Та се песма љубав зове“ одобрен је износ од 500 хиљада динара. Народни музеј Кикинда, за организацију „Мамутфеста 2016“, биће подржан са 400 хиљада.

Радове на претварању бившег мањежа старе касарне у Музеј „Тера”, НИС је по овом конкурсу подржао са 700 хиљада динара.

Овогодишњи „Дани лудаје, путем пројекта Удружења грађана „Кикиндски форум”, подржани су од нафтне компаније са четири милиона динара.

Центар за пружање услуга социјалне заштите за пројекат побољшање услова за боравак деце, младих и одраслих особа са сметњама у развоју и инвалидитетом, запослених, као и чланова удружења родитеља и грађана „Наша кућа“ у центру кроз решавање проблема загревања објекта, НИС ће подржати са милион динара.

„Топли оброк у топлом дому, пројекат Црвеног крста Кикинде, којим ће бити обезбеђена дистрибуција топлих оброка најугроженијим корисницима „Народне кухиње, НИС је подржао са 1,662,000 динара.

Академском друштву за неговање музике „Гусле”, за обележавање јубилеја 140 година постојања, НИС је доделио 500 хиљада динара.

Мушком одбојкашком клубу „Кикинда”, који је носилац пројекта Унапређење услова у сали ОШ „Жарко Зрењанин, за извођење молерско – фарбарских радова у сали за физичко васпитање, одобрено је 585 хиљада динара.

Основна школа „Фејеш Клара” за пројекат „Глина банатска-извор креативности, радости и мотивације, којим ће бити уређен кабинет за ликовну културу, одобрено је 575 хиљада динара.

Пливачком клубу „Кикинда” за опремање пливалишта за већа међународна такмичења и набавку опреме за базен дато је 360 хиљада динара.

Основној школи „Свети Сава” за пројекат Унапређење услова рада у школи, којим ће бити обављена замена прозора и врата у школи, НИС ће финансирати са 774,756 динара.

Удружење корисника сервиса за ментално здравље и чланова њихових породица „Нова визија”, за пројекат „Воскарство данас, односно провођење радне терапије за ментално оболела лица биће подржано са 450 хиљада динара.

Пливачком клубу „Банат” одобрен је износ од 640 хиљада динара за опремање базена у Спортском центру „Језеро.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *