НОВЕ МАШИНЕ У „ТОЗИ“

  • ПЛОЧИЦЕ СА БРЕНДОМ
  • Аутоматизацијом на линији биће замењени радници на класирању

 

Фабрика „Тоза Марковић” сопственим новцем купила је два нова дигитална штампача за погон у којима се производе плочице. Монтирање нове опреме завршиће се следеће недеље, а у њу је уложено 450 хиљада евра. Директор Владимир Илић каже да ће „Тоза” са новим штампачима моћи да парира конкурентима на тржишту.

Нова инвестиција значи и да ћемо напустити застарелу производњу плочица на роло ваљцима. Дезени и плочице које ћемо произвоити под брендом „Тоза Марковић” биће атрактивни и у рангу најпознатијих произвођача. Осим тога на овај начин имаћемо мале серије плочица за познате купце – рекао је Илић.

Дигитални штампачи ће појефитинити производњу плочица, тако да у кикиндској фабрици процењују да ће се инвестиција исплати за годину дана.

Последњи пут плочице под брендом фабрике произведене су пре десет година и наш основни мотив је да имамо свој производ. Радићемо плочице и услужно, као и до сада за познате купце. Када се машине монтирају две недеље ћемо имати пробну производњу, а у свему нам помажу представници италијанске фирме код којих смо купили штампаче – напомиње Илић.

Наставак текста можете прочитати у штампаном издању