НЕКОЛИКО ПРИВРЕДНИХ ДРУШТАВА У КИКИНДИ ИМА ПОТРЕБУ ЗА ВЕЛИКИМ БРОЈЕМ РАДНИК

  • ОТВОРЕНО НА СТОТИНЕ НОВИХ РАДНИХ МЕСТА
  • Фабрици „Ле Белиер“ због отварања новог погона и проширења капацитета, требаће око 100 нових радника. „Зопас“ до краја године планира да ангажује још 800 новозапослених

 

Осим видљивих инвестиција и улагања у привредне објекте попут изградње фабрике „Калцедонија“, доградње погона „Зопаса“, завршетка изградње „Лидла“, компаније које послују у Кикинди стимулишу запослене, али покрећу јавне акције како би пронашли нове раднике.
Тако је „Ле Белиер“ у претходна два викенда организовао штандове на пијаци и Градском тргу где су дељени флајери у којима позивају незапослене да постану део ове фабрике. Они траже раднике у ливачком и новоотвореном машинском погону. Сам флајер уједно је пријава за посао где осим личних података грађани треба да исипишу податке о степену образовања, познавања страних језика, рада на рачунару, радно искуство, као и за које послове су заинтересовани. Мултинационалној компанији у Кикинди потребни су радници свих профила, изјавила је руководилац људским ресурсима Мирјана Релић Бајић.
– Ангажујемо раднике од ливаца до инжењера. Нема старосне границе за пријављивање за запослење у нашој компанији. Заинтересовани могу да попуне формулар који смо делили и да га предају на Идином улазу у фабрику, а имају могућност и да се пријаве путем имејл адресе: jobs@lebelier.rs или на бројеве телефона 063/1112314 или 0230/411-000. Запошљавамо око 100 нових радника – објаснила је Мирјана Релић Бајић.
У „Ле Белеиеру“ већ ради 700 људи. У Кикинди послују од 2003. године и због повећаног обима производње активно трагају највише за радницима у производњи.

Мирјана Релић Бајић

У изградњу новог погона уложено је 6.000.000 евра и ту није крај. У нову халу планирамо да уложимо још 1.500.000 евра. Исто тако не запостављамо ни погон у ком већ радимо. У старој фабрици очекујем да ћемо инвестирати у опрему за ливење – рекао је почетком године Жан Себастијан Акс, тадашњи директор кикиндског „Ле Белиера”.
Фирма је стопроцентно извозно оријентисана, а за план да се производња подигне на виши ниво потребна је радна снага. Новим радницима нуди се сигурна и редовна зарада, накнада за топли оброк, бесплатан аутобуски превоз, односно путни трошови, исплата прековременог и ноћног рада, месечна стимулација.
„Ле Белиер” Кикинда је српско – француска компанија чија је превасходна делатност ливење алуминијумских одливака за светску аутомобилску индустрију. Неки од корисника су компаније „Рено”, „БМВ”, „Фолксваген”, „Пежо”, „Ситроен”, „Конгсберг”, „Итон”. Група „Ле Белиер” има своје седиште у Француској, а филијале има у Мађарској, Кини и Мексику. У овим фабрикама ради укупно 4.000 радника, који светску аутомобилску индустрију снабдевају деловима за кочионе системе, турбо и шасијама од алуминијума.


ПОТРЕБНИ РАДНИЦИ

Осим у фабрикама, од којих су неке у Зрењанину, попут „Дракслмајера“ у ком већ ради педесетак суграђана и нове кинеске фабрике гума која ће запослити 1.500 радника, незапослени могу да конкуришу у „Зопасу“ који ће до краја године упослити до 800 радника. Све чешћа је слика да на радњама, бутицима, месарама стоје обавештења да су потребни радници. Права експанзија потраге за радном снагом доживела је ових дана свој врхунац, када су по кућним адресама дељени леци са позивом незапосленима да се пријаве за рад у „Ле Белиеру“.
Здрава конкуренција довела је до тога да су зараде у Кикинди повећане што је свакако добро за стандард и враћање нашег града на мапу привредно развијених локалних самоуправа.