НАРАНЏАСТИ КАРАВАНУ ОКОЛНИМ ГРАДОВИМА И ДРЖАВАМА

  • ПРОМОЦИЈА ДАНА ЛУДАЈЕ У КОМШИЛУКУ

 

“Наранџасти караван” и ове године путовао је од града до града позивајући госте да посете најстарију и највећу кикиндску манифестацију „Дани лудаје“. Најпре су на „Дане лудаје“ позване прве комшије , Зрењанинци, а потом и Новосађани. Весела поворка била је састаљена од малишана из вртића „Полетарац“, добошара Бранислава Цуцића Цулета, чланице „Гусала“ и тамбурашки оркестар овог друштва. У наставку промоције „Дана лудаје“, велику пажњу медија, Београђана и свих посетилаца главног града изазвала је наранџаста поворка  која  је  прошетала Кнез Михајловом улицом. У улози промотера била су деца из вртића „Плави чуперак“, певачка група „Мелизми“ и тамбурашки оркестар. Познати водитељ родом из Кикинде Иван Голушин и звезда овогодишње манифестације певачица Драгана Мирковић у Туристичкој организацији Србије позвали су све да од 19. до 22. септембра посете Кикинду.

У Мађарској је наранџасти караван боравио у месту Рацалмаш, где такође већ 16 година постоји слична манифестација, али уз скормнији програм него што је то у Кикинди. Програм у Мађарској извели су малишани из вртића „Наша радост“ уз певачку групу „Мелизми“ и тамбураше.

С обзиром на то да највећи број иностраних гостију долази из суседне Румуније, малишани из вртића „Мики“ у пратњи тамбурашког окестра били су јасни и гласни у Темишвару. Власник ресторана „Лојд“, где је одржана промоција, Јавор Радованковић сматра да су овогодишњи музички гости, као и целокупни програм, прави магнет за госте из Румуније.

Већ 34 године Кикинда је престоница лудаја, а током четвородневне манифестације „Дани лудаје“ градски трг претвори се у највећу гостинску собу Европе.