НАЈАВЉЕН БОГАТ ТРОДНЕВНИ ПРОГРАМ НАЈВЕЋЕ ЛОКАЛНЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ

„ДАНИ ЛУДАЈЕ“ ПО 33. ПУТ

 

Традиционална кикиндска манифестација Дани лудаје, 33. по реду, биће одржана од 20. до 23. септембра. Град Кикинда, организатор манифестације и ове година приредио је богат културни, етно-гастрономски, спортски и кулинарски програм.

У суботу, 22. августа, очекује се највећи број посетилаца, када ће бити одржан централни део манифестације, односно избор најтеже и најдуже лудаје. Како најављује Маријана Мирков из Одсека за послове развоја града, ове године очекују обарање рекорда.

Имамо комуникацију са свим произвођачима, најтеже и најдуже лудаје. Имамо неке индиције да ће можда бити оборен рекорд. Тешко је оборити апсолутни рекорд, али никада не знамо када ће се неко појавити. Међутим, постоји могућност да ће прошлогодишњи рекорд бити оборен – рекла је она.

У оквиру четвородневног програма „Дана лудаје” ни ове године неће изостати мини сајам предузетника, банатски фруштук, Карневал маскирних предшколаца, Киндербал, а како најављују из Одсека за послове развоја града увели су и новину.

У оквиру Европског кутка, ове године представиће нам се Охрид и Источно Сарајево. Поред тога, у програму ћемо понудити вожњу кочијом, која ће изгледом подсећати на бундеву. Последња новина је карвинг, односно тајландска вештина резнарења воћа и поврћа, а у овом случају биће резбарење лудаје, а размишљамо о томе да већ од наредне године организујемо и такмичење у овој дисциплини – објаснила је Јасмина Миланков из Одсека.

У музичком делу програма, посетиоце овогодишњих Дана лудаја очекују концерти Лепе Брене, Црвене Јабуке, Драгице Радосављевић Цакане, Ане Кокић, бенда Влатко Стефановски Трио и други.

Последњег дана традицоналне кикиндске манифестације, на програму су финална такмичења спорстких турнира, али и 9. Међународни златни котлић „Кикиндска златна јесен“, односно такмичење у кувању рибље чорбе.

Манифестација по којој је Кикинда позната, „Дани лудаје“, прошле године награђена је „Туристичким цветом”, највећим националним призањен за допринос развоју, унапређењу и промоцији туризма Србије. Награду традиционално додељује Туристичка организација Србије, под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникације на Светски дан туризма.