МУЛТИНАЦИОНАЛНА КОМПАНИЈА ПОКАЗАЛА ИНТЕРЕС ЗА ОТВАРАЊЕ ПОГОНА У КИКИНДИ

  • ДОЛАЗИ ЗОПАС?
  •  Након увида у квалитет понуђене радне снаге, очекује се и коначан одговор инвеститора о доласку у наш град

Председник општине Павле Марков рекао је да локална самоуправа доста чини по питању привлачења страних инвеститора, али је пракса да се о пројектима у јавност не износе детаљи, све док не буде започета и њихова реализација. Стицајем околности, најава о доласку инвеститора у виду велике мултинационалне компаније „Зопас“, била је изнуђена објавом огласа у локалним медијима, у којима се уз помоћ локалне самоуправе, врши пријављивање заинтересованих за рад у фабрици која би требала да буде отворена у Кикинди, уколико се инвеститор за то определи, а сви су изгледи да хоће.

Ради се о компанији са којом се договарамо последњих годину дана и дошло се до тачке када сама компанија жели да утврди шта је то са чим Кикинда располаже по питању радне снаге– навео је Марков и додао да су већ утврђени сви битни елементи потребни за потписивање уговора о даљој сарадњи и да је Кикинда одговорила свим досадашњим захтевима инвеститора. Један од захтева, био је и да локална самоуправа буде гарант читавог посла, што је и основни разлог зашто се пријем заинтересованих обавља у згради Општине. Нова фабрика, уколико до реализације дође, запошљавала би више стотина радника и представљала би једну од већих инвестиција у региону.

Марков је потврдио да је након објаве огласа показано огромно интересовање Кикинђана за рад у фабрици и да је на дневном нивоу било око 200 пријава. Позив за подношење пријава отворен је до 16. фебруара.


 

 ОД КУЋАНСКИХ АПАРАТА ДО СВЕМИРСКЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ

„Zoppas Grupe“ постоји од 1963. године и има више десетина хиљада запослених у 11 фабрика, на четири континента (Северна и Јужна Америка, Европа, Азија). Седиште Групе је у Италији. „Zoppas Industries“ производи различите врсте цевастих, касетних, гравираних, спиралних, колут грејача, грејача у облику жица и силиконских и PVC каблова, генератора паре и грејача за бојлере, терморегулаторе… Њихови производи налазе се у машинама намењеним пекарској индустрији, кућанским апаратима и белој техници, клима уређајима, ваздухопловној и свемирској технологији, ауто и машинској индустрији, медицинским апаратима, железници…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *