МИНИСТАР ВАЊА УДОВИЧИЋ У КИКИНДИ И НОВИМ КОЗАРЦИМА

  • НЕМЕРЉИВ ЗНАЧАЈ СПОРТА
  • Министар омладине и спорта Вања Удовичић, градоначелник Кикинде Павле Марков и начелник Севернобанатског управног округа Никола Лукач посетили ОШ „Јован Поповић“ и ФК „Слобода“

 

Настава физичког васпитања у Основној школи „Јован Поповић“ као и тренинзи клубова који користе фискултурну салу школе одвијаће се на квалитетнији начин захваљујући донацији Министарства омладине и спорта. Спортска опрема је зановљена са два нова гола, две кошаркашке табле са обручима, мрежом за одбојку и по 10 лопти за четири колективна спорта.

Као професор физичког, а сада и као директор школе морам да кажем да ће донација много олакшати рад наставника физичког, побољшаће квалитет наставе и ваннаставних активности, али исто тако ће опрема бити на услузи свим клубовима који користе ресурсе наше фискултурне сале – рекла је Јелена Крвопић, директорица ОШ „Јован Поповић“, која је осим Минстарству на донацији, захвалила и локалној самоуправи, која према њеним речима, води рачуна о одржавању и адаптацији фискултурних сала у основним школама.

У оквиру акције Министарства омладине и спорта, министар Вања Удовичић до сада је обишао 37 основних школа на територији Војводине и уручио им донације. Како је објаснио Удовичић, циљ радних посета је отворен и одговоран разговор са представницима локала, клубова, омладинских организација на тему побољшања услова бављења спортом и унапређење омладинске политике на локалу.

Драго ми је што је у приоритете развоја града Кикинде уврштен развој омладинског сектора и спорта. То ме и не чуди, јер је на челу Града мој драги пријатељ, али и бивши репрезентативац Југославије и врхунски спортиста. У том духу, Кикинда је у претходном периоду, поред туристичких понуда створила могућност и за спортски туризам, где спортисти у овај град долазе на припреме. Захваљујем и на труду да се побољша положај младих на територији града Кикинде – рекао је министар.

Донација Министарства и посета Удовичића Кикинди, према мишљењу градоначелника Кикинде Павла Маркова, представља значајну ствар из више разлога.

Не само што нам је дошао министар спорта, већ и велики шампион, носилац великог броја олимпијских и светских медаља и то је оно што наша деца, пре свега, могу да виде и што воле. То нам свима даје додатни импулс да развијамо спорт у нашем граду, да обратимо посебну пажњу на добре клубове и надамо се да ће из ове сале да изађу велики шампиони, а ако ништа ништа друго, овим ћемо допринети да деца постану велики људи – рекао је Марков.

Удовичић је најавио да ће од 15. децембра почети реконструкција затвореног базена у СЦ „Језеро“, те да је за ту намену издвојено 17,5 милиона динара. У оквиру радне посете, министар спорта присуствовао је тренингу млађе селекције ФК „Слобода“ у Новим Козарцима, којима је такође уручио опрему.