ЛОКАЛНА ТУРИСТИЧКА МАНИФЕСТАЦИЈА ПРЕДСТАВЉЕНА У ВИШЕ ГРАДОВА СРБИЈЕ

  • НАРАНЏАСТИ КАРАВАН ПОЗВАО НА „ДАНЕ ЛУДАЈЕ“

 

После Сегедина, највећа кикиндска манифестација представљена је ове недеље по први пут у Зрењанину. Наши први суседи, Зрењанинци, имали су могућност да се упознају са делом атмосфере која ће од 21. до 24. септембра владати у Кикинди, а позвала су их деца из Вртића „Полетарац“ обучена у разноврсне костиме, уз неизоставну питу од лудаје које су делиле чланице АДЗНМ „Гусле“. Караван је истог дана наставио пут Новог Сада. У тамошњој Туристичкој организацији најпре је одржана конференција за новинаре, на којој је Оливера Маринков из Канцеларије за туризам подсетила да се туристичка манифестација „Дани лудаје“ организује 32. пут и нуди богат програм у трајању од четири дана.

„Дани лудаје“ нуде гастрономски и културно-уметнички доживљај за све који се одлуче да посете Кикинду. Мерење најтеже и најдуже лудаје увек пролази у ишчекивању да ли ће рекорди бити оборени  –напоменула је Оливера Маринков и открила да је већ најављено учешће у такмичењу плодова који би могли да надмаше досадашње резултате.

До сада су највише умешности показали такмичари из Темерина и Савиног Села. Они су 2014. године поставили рекорде који још увек нису оборени.

Она је изнела и најинтересантније садржаје традиционалне манфестације „Киндербал“, „Банатски фруштук“, „Европски кутак“ и велики број других садржаја. Нису заборављени ни они који уживају у концертима, тако да ће током четири дана у Кикинди наступати Неда Украден, група „Дивљи кестен”, Кики Лесандрић и „Пилоти”, Дејан Петровић и „Биг бенд”, Марина Тадић, Зорица Брунцлик и Кемиш и група „Ван Гог”.

Сви гости из Војводине су позвани следећим стиховима на „Дане лудаје“: „Војвођани, Новосађани и остали добри грађани, чујте добро: у Кикинди шта ти душа жели и воли – облак прашине и рој осица, пуно лудаја и лепих снашица, бруји Кикинда као кошница. Пакујте кофере, седајте на воз и у Кикинду правац скроз!”

У петак је промоција манифестације у Темишвару. И ове године очекује се велики број гостију из суседне Румуније.