ЛОКАЛНА САМОУПРАВА РЕАЛИЗУЈЕ АМБИЦИОЗНУ КОМУНАЛНУ ИНВЕСТИЦЈУ ИЗМЕЂУ НОВИХ КОЗАРАЦА И РУСКОГ СЕЛА

  • ДА МЛАЗ БУДЕ ЈАЧИ И ЗДРАВИЈИ
  • До краја месеца окончаће се реконструкција магистралног водовода у дужини од километар и по, за шта је град издвојио 10,5 милиона динара

 

Магистрални водовод између Нових Козараца и Руског Села, дужине километар и по, увелико се реконструише. Тиме ће се, генерално, у значајној мери побољшати водоснабдевање у оба насеља. Уједно ће се, за будућа времена, обезбедити технички предуслови за примену неких нових, савременијих и рационалнијих, решења. На водовод ће, наиме, моћи да се монтаирају одговарајућа мала постројења ради обезбеђења здраве пијаће воде и за сеоско становништво.

Градоначелник Кикинде Павле Марков, приликом обиласка градилишта, није крио задовољство што се на траси ужурбано и одговорно ради. Похвалио је, у том смислу, немимаре престижне новосадске фирме „Градитељ”, којој је поверен овај озбиљан посао, који, према уговору, треба да се заврши најкасније за 45 дана, отприлике до краја августа.

Markov-vodovod 1

Овај амбициозни подухват од огромног је значаја за житеље оба села, наравно и за нашу средину у целини – наглашава Марков.

 Као одговорна власт, све чинимо да свим грађанима омогућимо што повољнији друштвени стандард. Брига о комуналној инфраструри на целокупној територији града и свих околних села наша је непрекидна обавеза. Реконструкцијом магистралног вода значајно ће се повећати капацитет водовода у оба села. Млаз из чесме, у најкраћем, биће, у свим временским приликама, јачи и постојанији…

Први човек Кикинде наглашава да стратешки план самоуправе предвиђа, као обавезујућу ставку, да се проблем водоснабдевања решава свеубухватно. То значи да здрава пијаћа вода треба да се обезбеди како за Кикинђане, тако и за житеље села. Први корак као том циљу је ово повезивање водовода у Новим Козарцима с мрежом у Руском Селу. У ту сврху из градског буџета издвојено је 10,5 милиона динара.


БУДУЋА ПОГОДНОСТ

Члан Градског већа Миливој Лињачки указује на све погодности магистралног водовода након реконструкције. У случају већих хварија на мрежи, примера ради, или ако се током лета искаже потреба за већом потрошњом воде, у Руском Селу и Новим Козарцима, неће, као до сада, „падати” притисак у цевима.


ОБНОВА ПУТА

Ове године почеће реконструкција прилично дотрајалог коловоза главне, убедљиво најдуже и најпрометније, улице у Новом Козарцима. У ту сврху, за почетне радове, обезбеђено је 10 милиона динара. Наредне године у проширење и асфалтирање поменутог уличног пута уложиће се још 40 милиона динара.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *