КОМПАНИЈЕ „МЕКАФОР“ И „КАЛЦЕДОНИЈА“ ПОКАЗАЛЕ ДРУШТВЕНУ ОДГОВОРНОСТ

  • НОВИ АПАРАТИ ЗА ДВЕ СЛУЖБЕ
  • Донацијом две компаније, вредном 1,2 милиона динара, набављена опрема за офталмолошки преглед и интубацију

 

 

У Општој болници Кикинда уприличена је свечана примопредаја апарата намењених раду ове здравстевене установе, а који су купљени донираним средствима фирми „Мекафор“ и „Калцедонија”. Укупна донација, вредна скоро 1,2 милиона динара, усмерена је на Офталмолошко одељење и за рад Службе за анестезију и реанимацију. Директор Опште болнице Кикинда др Мирко Стојисављевић захвалио је донаторима, као и Градској управи, која је посредовала у реализацији донације. Како је рекао, у занављање опреме у болници учествују друштвено-одговорне компаније, Покрајина и локална самоуправа.

Користим прилику да позовем и друге фирме да разумеју наше проблеме када је у питању набавка нових апарата, јер постају савременији и усавршавају их. Кoнкурисаћемо код Пoкрајинског секретаријата за бицикл ергометар, без ког није могућа дијагностика коронарне инсуфицијенције код срчаних болесника – рекао је он и додао да је само за занављање постељине за четири пресвлачења на нивоу свих кревета потребно око десет хиљада евра.

Захваљујући донацији компаније „Мекафор,“ рад офталмолошке абмуланте је знатно унапређен. Биомикроскоп, чија је вредност 856.000 динара, замениће постојећи апарат који датира из 1982. године и често се кварио. Начелница Одељења офталмологије др Драгана Радин објаснила је да је у питању апарат без којег рад у амбуланти није могућ.

Директор „Мекафора“ Небојша Недељковић подсетио је да је ова компанија и ранијих година своје донације усмеравала ка Болници и Дому здравља.

Част нам је што можемо да наставимо донације. Трудимо се да бринемо једни о другима, заједници у којој живимо и радимо. У будућности ће Мекафор” наставити са сличним акцијама у области здравства, културе и спорта – најавио је Недељковић.

Донација компаније „Калцедонија” огледа се у куповини видео-ларингоскопа, вредног 333.000 динара, за потребе Службе за анестезију, реанимацију и интензивно лечење. Начелница Службе др Смиљана Томашев објаснила је да је у питању опрема новије генерације, која ће омогућити знатно лакши, бржи и безбеднији рад анестезиолозима у збрињавању најтежих пацијената.

У првој години рада у Кикинди, компанија „Гордон Калцедонија“ показала је ниво друштвене одговорности који поседује. Како је рекао директор фирме Адриано Зони, срећни су што управо на овакав начин започињу сарадњу са Градском управом и локалним институцијама.

Трудимо се да у сваком делу света где имамо компаније што више допринесемо развоју локалног окружења, на било који начин. Млада смо компанија у Кикинди, али верујемо у добру сарадњу са предствницима градских институција и надамо се да ћемо и у будућности учествовати у оваквим активностима – рекао је Зони.

Градоначелник Кикинде Павле Марков истакао је да донаторске акције представљају добар однос између компанија које делују на локалу и Града Кикинде.

– Захваљујем компанијама на донацијама и надам се ће и друге фирме, које до сада нису имале слуха, видети да ово јесте у интересу свих нас који живимо у Кикинди и свих који користе Општу болницу, односно грађани Севернобанатског округа. Надам се да ће препознати своју улогу у побољшању живота грађана Кикинда – поручио је Марков и подсетио на планирану реконструкцију зграде болнице и изразио наду да ће конкретни резултати тог пројекта бити видљиви наредне године.