КИКИНЂАНИМА ДВА СЕКРЕТАРИЈАТА

  • Владимиру Галићу поверени ресори урбанизма и заштите животне средине, док ће Ненад Грбић бити задужен за енергетику, грађевинарство и саобраћај у новој Покрајинској влади

Скупштина Аутономне Покрајине Војводине, на седници у понедељак, прихватила је предложени састав нове Покрајинске владе. За председника је изабран Игор Мировић, којег је за мандатара предложио технички премијер Владе Србије Александар Вучић.

Мировић је рођен је 1968. године у Крушевцу. Основну школу, Средњу медицинску школу и Економски факултет завршио је у Новом Саду. Дипломирао је 1995. године, на смеру „Међународни економски односи“. Члан је Председништва Српске напредне странке, од оснивања. Био је потпредседник СНС од 2012 до 2016. године. Од 1992. до 2004. обављао је функцију потпредседника Скупштине Новог Сада, био је одборник Скупштине града, а у три мандата био је посланик у Покрајинском парламенту. У периоду од 2008. до 2012. године био је потпредседник Скупштине Војводине. Посланик у Народној скупштини Републике Србије био је у три мандата и у једном као савезни посланик у Скупштини СР Југославије. У Влади Србије био је заменик министра финансија, министар за регионални развој и локалну самоуправу од 2013 до 2014. године, када је изабран за вршиоца дужности министра привреде.

Од привредних активности, био је председник управе Фабрике цемента „Нови Поповац“ , директор ЈП „Завод за изградњу Новог Сада“. Био је председник Одбојкашког клуба „Војводина“, члан Управног одбора Џудо савеза Војводине. Објавио је две књиге поезије.

Ожењен је и има два сина.

Игор Мировић
Игор Мировић

Уверен сам да је тим који сам предложио за састав Покрајинске владе изузетно квалитетан и да је способан да реализује оно што сам најавио пред посланицима образлажући програм Владе. Сигуран сам да ћемо после четири године мандата моћи да се подичимо оним што остаје иза нас– рекао је Мировић по именовању.

Игор Мировић ће у новој Покрајинској влади имати три потпредседника. Ђорђа Милићевића (СНС), Ивана Ђоковића (СПС) и Михаља Њилаша (СВМ).

Милићевић је дипломирани економиста и координираће сегментом економског развоја. Ђоковић ће поред потпредседничке функције обављати и дужност секретара за привреду и туризам у новој Влади.

Њилаш, који је и у прошлом сазиву био секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине- заједнице, наставиће да се бави овим областима рада покрајинске администрације.

Поред њих, именовано је и десет нових секретара. Међу њима су и двојица Кикинђана, Ненад Грбић и Владимир Галић, којима су поверени ресори енергетике, грађевинарства и саобраћаја, односно урбанизма и заштите животне средине.

Ненад Грбић, нови покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај, члан је СДПС-а и председник је кикиндског oдбора ове странке. Рођен је у Кикинди 1959. године, где је завршио основну и средњу школу. Дипломирао је на Економском факултету у Новом Саду. Од 2009. године ради у Техничкој школи у Кикинди, између 2010. и 2012. године био је члан Општинског већа задужен за привреду и екологију. Власник је агенције за пружање пословних услуга и активности у пословању.

Указано поверење представља потврду доброг рада и исправно вођене кадровске политике у кикиндском одбору, али и обавезу да се са том праксом настави. Овим именовањем СДП Србије и покрајински премијер шаљу јасан сигнал да им је до Кикинде и Кикинђана стало, а Ненад Грбић ће имати обавезу да своју функцију врши професионално по угледу на лидера СДП Србије Расима Љајића– саопштено је из ГО СДП Србије у Кикинди, овим поводом.

Одборник је у Скупштини града Кикинда. Добитник је више признања за рад у привреди, као и хуманитарни рад од стране локалне самоуправе, РПК Кикинда, Црвеног крста и других организација.

Говори енглески језик и има положен Државни стручни испит за рад у органима управе. Посвећен је спорту и здравом начину живота. Ожењен је и отац двоје деце.

Владимир Галић
Владимир Галић

Други кикиндски министар, односно секретар у Војвођанској влади, члан је Српске напредне странке, Владимир Галић. Галићу су поверени ресори урбанизма и заштите животне средине. Рођен је 1972. године у Кикинди, где је завршио основну школу и гимназију, потом Правни факултет у Новом Саду. По струци је адвокат. Адвокатуром се бави од 1998. године. Галић има адвокатску канцеларију у Новом Саду. Био је у два наврата саветник председника Владе Србије и у једном мандату директор Агенције за приватизацију Републике Србије. Био је посланик СНС-а у претходном сазиву Скупштине Војводине.

Поред њих, секретари су још и Предраг Вулетић (социјална политика, демографски развој и равноправност полова), Вук Радојевић (пољопривреда), Зоран Милошевић (високо образовање и научноистраживачка делатност), Зоран Гојковић (здравство),

Мирослав Штаткић (култура и информисање), Смиљка Јовановић (финансије), Огњен Бијелић (регионални развој, међурегионална сарадња и локална самоуправа) и Владимир Батез (спорт и омладина).

 

 

ОД 12 РЕСОРА, ОСАМ СНС-У

Нова Покрајинска влада подељена је на 12 ресора, један више него претходна. Осам ресора припало је напредњацима, по један СПС-у, СДПС-у, ПС-у и СВМ-у.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *