КИКИНЂАНИ УЈЕДИЊЕНИ У ХУМАНИТАРНОЈ МИСИЈИ

  • ВЕЛИКО СРЦЕ ЗА МАЛУ КАЛИНУ
  • Петогодишњој девојчици у борби против опаке болести прискачу појединци, установе, предузећа, организације, навијачи…

 

Мала Кикинђанка Калина Радновић (5), више од годину дана бори се са тумором можданог стабла и продужене кичмене мождине.

Калина тренутно борави у Дечјој болници у Новом Саду, а досад примљене хемотерапије нису нарочито позитивно утицале на отклањањe болести. Како су и могућности да се девочици помогне у домаћим медицинским институцијама ограничене, намера Калининих родитеља, Ане и Бранислава, је да јој се операција изврши у истанбулској клиници „Ацибадем“. Процењује се да најосновнији трошкови одласка у Турску и оперативног захвата, износе неколико десетина хиљада евра, а најновија вест је да су са клинике у Истанбулу прихватили да обаве изузетно компликован хируршки захват

У борбу за њено здравље укључио се велики број људи и организација. Помогли су привредници, уметници, организују се концерти, хуманитарне манифестације, изложбе, новац се прикупља на многим местима у граду…

Једна од највећих акција уследиће у суботу, 23. јуна, када ће на терену Основне школе „Жарко Зрењанин“ бити одржан хуманитарни турнир у малом фудбалу, иза чије организације је стао Клуб навијача Црвене звезде северног Баната. Кикиндске „Делије“ здушно су се ангажовале да помогну малој суграђанки.

Један од најзаслужнијих за огроман одзив екипа на предстојећем турниру, али и досад сакупљеним средствима, је потпредседник ове организације Стеван Зирамов. Он каже да се кикиндски звездаши од почетка сусрећу са свеопштом подршком суграђана у њиховој хуманој мисији.

Организовали смо хуманитарну журку у „Терароси“, анимирали пословне људе и формирали кутије за прикупљање новчаних прилога. Сав новац се преброји у присуству Калининих родитеља и уплаћује на рачун, како би акција била што транспарентнија – наводи Зирамов.

Ипак, највећа акција тек предстоји. Одзив за хуманитарни турнир премашио је сва очекивања и досад се пријавило више од 65 екипа. Уплата по учеснику је 500 динара и сав приход намењен је лечењу мале Калине.

Пријавили су се малишани, старији, али и искусни фудбалери. Без обзира на то за кога навијају, сви су показали спремност да помогну на неки начин. Обезбедили смо воду за учеснике, а на турниру ћемо продавати и лимунаду, која ће се плаћати по принципу- ко колико има– каже Зирамов и позива да суграђани дођу породично на хуманитарни турнир у Микронасељу у суботу, који почиње у 10 сати.


РАЧУНИ ЗА ПОМОЋ

Новац може да се уплати на рачун 250-2040043411500-16 (Еуро банка), на име Бранислав Радновић, за Калину. Отворен је и девизни рачун код Уникредит банке 170001048265900067