КИКИНДА ПРИВЛАЧНА ИНВЕСТИТОРИМА

  • Његова екселенција Јахел Вилан, амбасадор Израела, посетио Kикинду. Челници локалне самоуправе представили потенцијале и планиране пројекте за даљи развој Kикинде

Посету амбасадора Израела Јахела Вилана челници града искористили су да представе Kикинду, њене ресурсе, потенцијале и планове за даљи развој средине. Kада је у питању даљи развој Kикинде, два најзначајнија пројекта за које се траже инвеститори су изградња спа-велнес парка и тржног центра. Градоначелник Kикинде Никола Лукач потврдио је да постоји интересовање неколико инвеститора и бизнисмена, од којих су неки и изралески, што је један од разлога важности посете амбасадора.

У фази смо преговора, понуда и надам се да ћемо овим разговором и радом мог тима на анимирању и мотивисању инвеститора довести их, да заједно направимо бољи живот и амбијент у граду. Амбасадору смо представили све лепоте и предности града Kикинде, туристичке дестинације, мултикултуралност и мултинационалност Kикинде. Надам се да ће ова посета бити прва у низу из Израела, и да ћемо инвеститоре који ће доћи, уверити у оно што смо причали са aмбасадором – рекао је Лукач. Он је изразио захвалност Браниславу и Лидији Стојановић, који су допринели и значајно помогли око реализације посете.

Након одржане презентације, израелски амбaсадор био је оптимистичан по питању будуће сарадње Израела и Kикинде.

Србија је генерално занимљива нашим инвеститорима током последњих година и то у разним пољима, од некретнина, преко пољопривреде, безбедности хране до воде. Не видим зашто то не би било исто и за Kикинду. После ове посете више знам о специфичностима Kикинде и шта наш приватни сектор може овде да уради. Чини ми се да је Kикинда добра, има добру енергију и након сусрета са градоначелником и његовим тимом, видео сам да да су врло активни и раде најбоље за град – истакао је Њ.Е. Јахел Вилан, амбасадор Израела.

Приликом радне посете Kикинди, Вилан је са представницима локалне самоуправе посетио гробље, где су положени венци на Споменику јеврејским жртвама у Другом светском рату. Након тога је уследила посета Музеју „Тера“, где су амбасадору представљене склуптуре вајара из целог света, међу којима су и израелски уметници.

ИЗРАЕЛ ЛИДЕР У ИМУНИЗАЦИЈИ

С обзиром на то да је Израел прва земља у свету по броју вакцинисаних у односу на број становника, амбасадор Израела Јахел Вилан истиче да управо зато ова земља може да спроведе широко истраживање о делотворности вакцине.

Резултати су сјајни. Више од 98 одсто су успешне. Позивам људе у Србији да се пријаве у још већем броју и да се вакцинишу, јер наука верује да је вакцина најбољи начин да пандемију оставимо иза нас. У Израелу се полако враћамо нормалном животу, јер је толико људи вакцинисано, али је потребно да се сви вакцинишемо да победимо пандемију – рекао је амбасадор.