ИЗГРАДЊА НОВЕ ПИЈАЦЕ ТЕЧЕ ПО ПЛАНУ

  • ДО КРАЈА ГОДИНЕ ЗГРАДА СА ЧЕТИРИ ЛОКАЛА

Радови на изградњи нове пијаце у центру града напредују по предвиђеном плану. До краја децембра биће завршена прва, од три зграде. Како је изјавио руководилац Зелене пијаце Никола Војиновић у току су завршни послови на кровној конструкцији.

Прва фаза радова је на самом крају. Поред крова ради се на повезавању са фекалном и кишном канализацијом, струјом, водом.  До сада је у пијацу уложено 32 милиона динара – појаснио је Војиновић.

Пијаца је на истом месту већ 40 година. И грађани и продавци слажу се са тим да је било крајње време да се изгради нова. Продавци нису имали основних услова за рад што је често истицано, као проблем.

Изграња је планирана у три фазе. Зграда која ће бити завршена ове године имаће четири локала. У два ће бити млекара и кафић, а два ће се издавати. Следеће године очекује нас друга фаза. Поред ламеле 1 градиће се ламела два. У њој ће бити и управна зграда. У 2020. биће изграђен и трећи објекат са локалима, млечном пијацом, тоалетима – прецизирао је Никола Војиновић.

Према пројекту пијаца ће бити под кровом, тезге једнаке, а планирани су и боксови за продају робе.

За нову и модерну пијацу уложиће се од 260 до 300 милиона динара. Велику подршку Граду Кикинди у овом пројекту, пружа Управа за капитална улагања АП Војводине.