ИНДУСТРИЈСКИ ГИГАНТ ПОСЛОВЕ У СРБИЈИ ЗАПОЧИЊЕ У КИКИНДИ

  • ПОТПИСАН УГОВОР СА КОМПАНИЈОМ „ЗОПАС”

 

Извршна директорка „Зопаса” у Румунији Кармен Рушмир потписала је јуче са градоначелником Павлом Марковим Споразум о сарадњи. Стављање потписа на овај документ, представља први корак ка отпочињању инвестирања италијанског индустријског гиганта у Србији, а Кикинда је изабрана за први град у којем ће „Зопас” отворити своје погоне. Градоначелник Марков истакао је да je посао завршен у директним преговорима и да је све време локална самоуправа била подржана од Владе Републике Србије.

У претходне две године радили смо на једном од најважнијих циљева, на решавању проблема незапослености. Све је почело реформама у јавном сектору чиме су испуњени предуслови за долазак страних компанија – навео је Марков.

Према његовим речима, „Зопас” ће у наредна два месеца извршити припреме, како би већ у јуну започели и са производњом у кикиндским погонима. На успешно обављеној првој фази посла, представницима „Зопаса” и локалне самоуправе честитао је министар привреде у Влади Жељко Сертић нагласивши да ће Влада и даље пружати подршку Кикинди и овдашњим пројектима, како у њиховом остварењу, тако и кроз праћење реализације.

Извршна директорка у „Зопасу” из Румуније Кармен Рушмир навела је да су у Кикинди наишли на добро окружење и спремност за инвестиције и сарадњу.

Средином фебруара, Служба за људске ресурсе компаније „Зопас” из Румуније, обавила је разговоре са потенцијалним кандидатима за рад у будућој кикиндској фабрици. Близу 2.000 Кикинђана пријавило се за рад у „Зопасу”. Према последњим подацима, у почетку ће у „Зопасу” у Кикинди бити отворено око 400 радних места, са тенденцијом да их у будућности буде и више. Професионално ангажовани у „Зопасу” моћи ће да рачунају на зараду од око 330 евра, осмочасовно радно време и додатно плаћени прековремени рад.


„ЗОПАС”

Мултинационална компанија „Зопас” основана је 1963. године са седиштем у Италији. Поседује фабрике на три континента и упошљава више од 10.000 људи. У највећем обиму, бави се производњом различитих врста грејача и грејних система. У Румунији послује већ две деценије, а фабрика у Кикинди, биће прва фабрика овог италијанског гиганта у нашој земљи.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *