ГРАДСКА УПРАВА ДОНИРАЛА ВОЗИЛО И ОПРЕМУ САОБРАЋАЈЦИМА

  • НОВА „ДАЧИЈА“, ОД ГРАДА- ПОЛИЦИЈИ
  • У последњих неколико година Градска управа Полицијској управи донирала возила, радаре, рачунаре и другу опрему

 

Успешна сарадња између локалне самоуправе и Полицијске управе Кикинда поново је на конкретан начин потврђена. Саобраћајној полицији је на употребу предато службено возило, а нова вредна донација обухватила је рачунарску опрему и два комплета за обављање увиђаја. Укупна вредност ове донације износи око 2,2 милиона динара. Кључеве возила и нову опрему уручио је члан Градског већа Миливој Лињачки.

Возило марке дачија докер”, али и остала опрема, набављени су из средстава који се у буџет сливају од наплате саобраћајних казни на територији Града Кикинда. Верујемо да ће захваљујући донираној опреми, припадници Саобраћајне полиције на ефикаснији начин обављати свакодневне задатке – рекао је Миливој Лињачки, члан Градског већа. Он је подсетио да се Град Кикинда упустио у израду Стратегије безбедности саобраћаја у нашој средини:

Суштина оваквих донација, али и доношења Стратегија безбедности саобраћаја, јесте да се саобраћајна култура подигне на виши ниво и да се повећа безбедност свих учесника у саобраћају– додао је Лињачки.

Начелник Одељења саобраћајне полиције Бранко Петров захвалио се локалној самоуправи на изузетној сарадњи током протекле четири године:


СМАЊЕН БРОЈ НЕСРЕЋА

Према речима начелника Одељења саобраћајне полиције Бранка Петрова, у Кикинди и путевима у северном Банату под јурисдикцијом ПУ Кикинда, смањен је број саобраћајних незгода. Петров је потврдио да и донације локалне самоуправе у последње четири године у томе имају значајан допринос.

Сарадња се огледала у донирању возила, радарских уређаја и остале неопходне опреме. Веома ће нам користити и ова коју смо данас добили – рекао је Петров и додао се пешаци, бициклисти и млади возачи сврставају у најугроженије учеснике у саобраћају.