ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАВЛЕ МАРКОВ ПОСЕТИО ПРВАКЕ У КИКИНДИ И НАКОВУ

  • ШКОЛЕ СПРЕМНО ДОЧЕКАЛЕ ЂАКЕ
  • У већини школа уложена су буџетска средства локалне самоуправе за радове на адаптацији, па су ученици први септембар дочекали у окреченим и сређеним учионицама

 

У петак, 1. септембра, почела је нова школска година. Првог дана, ђацима првацима пуно успеха пожелео је градоначелник Павле Марков. Обишао је наковачку школу „Петар Кочић“ и кикиндску „Жарко Зрењанин“.

Ово је дан који ћете памтити до краја живота, а ми смо дошли да са вама поделимо радост поласка у школу. Припремили смо вам и симболичне поклоне да вам улепшају први дан у школи – истакао је градоначелник и поручио родитељима да у локалној самоуправи имају сигурног партнера који ће се потрудити да реши њихове проблеме.

У већини школа уложена су средства из буџета локалне самоуправе тако да су ученици први септембар дочекали у окреченим и сређеним учионицама.

Најургентнији радови обављени су у већини школа и вртића. Ускоро ћемо поднети извештај нашим сугрђанима о томе шта смо урадили, јер нам је будућност наше деце најважнија. Важно је да имају добре услове за рад – додао је Марков.

У наковачкој и OШ „Жарко Зрењанин“ има више уписаних ђака истакли су Љиљана Јањиловић, директорица у школи „Петар Кочић“ и Тихомир Фаркаш, директор „Жарка Зрењанина“.

Имамо 80 ученика у школи, за десет више него прошле школске године. У први разред уписано је 14 ученика, а школа је спремно дочекала нову школску годину – казала је Љиљана Јањиловић. У први разред ОШ „Жарко Зрењанин“ уписано је 80 ђака у три одељења.

У први разред ове године пошло је 498 првака.