ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАВЛЕ МАРКОВ НАЈАВИО ОБИЉЕ АКТИВНОСТИ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ У НАРЕДНОМ ПЕРИОДУ

  • ВРЕМЕ ЈЕ ЗА КАПИТАЛНЕ ПРОЈЕКТЕ
  • Закуп градских локала јефтинији за 20 одсто. Велика акција на канализационој мрежи. ЈП „Кикинда” преузима паркинг

 

Градоначелник Павле Марков, на прекјучерашњој конференцији за медије, и званично је потврдио вест да ће у оквиру Јавног предузећа „Кикинда” бити формирана служба која ће преузети одговорност за функционисање паркинг сервиса. Марков је појаснио да је у току раскид уговора са фирмом „Метропаркинг” и да ће одмах након избора, Градска скупштина и формално донети одлуку о томе да рад паркинга прелази у надлежност ЈП „Кикинда”.

Паркинг сервис ће постојати, као што постоји и у другим градовима. Испратићемо економски део вођења овог дела фирме, а након одређеног периода расправљаћемо о будућности организовања ове делатности– рекао је Марков и додао да град у међувремену неће претрпети велику штету због правног вакуума, а најавио могућност да обучене контролоре Паркинг сервиса преузме ЈП „Кикинда”.

Градоначелник је најавио да ће наредне недеље започети реализација најављене акције помоћи грађанима Кикинде и мештанима села који имају проблема са канализацијом, односно септичким јамама. Посао је поверен ЈП „Кикинда”, чији ће радници и механизација обилазити домаћинства у граду и на селима и обавити ове интервенције-  бесплатно.

Надам се да ћемо у наредном периоду успети да урадимо канализацију у свим сливовима где недостаје и да ћемо Кикинду стопроцентно покрити са канализационом мрежом– нагласио је градоначелник Марков.

Добру вест, градоначелник је саопштио и закупцима градских локала. Наиме, цена закупа снижена је од првог априла за 20 одсто, а у наредном периоду биће замрзнуто њихово повећање. Слична акција, коју је спровела локална самоуправа, према речима градоначелника, дала је резултате, а новим смањењем, град покушава да олакша положај предузетника и закупаца локала, који су већ притиснути растом цена на мало и другим трошковима. Марков је нагласио да је по преузимању делатности располагања пословног простора од Јавног стамбеног предузећа, установљено да град уствари нема детаљне податке о томе са колико локала и пословног простора се располаже и најавио да ће службе ЈП „Кикинда” урадити детаљну анализу ове области, којом ће се утврдити својина за сваки квадрат.

Градоначелник је представнике медија упознао и са тим да су увелико у току припремни радови на спровођењу инвестиције француске компаније „Мекафор”, односно опремању терена у Индустријској зони у Кикинди, где ће бити изграђена фабрика у којој ће посао наћи више стотина суграђана.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *