ГРАДОНАЧЕЛНИК О АМБИЦИОЗНИМ РАЗВОЈНИМ ПЛАНОВИМА ЛОКАЛНЕ ВЛАСТИ

  • ЗА БОЉИ ЖИВОТ СУГРАЂАНА
  • Лукач као веће инвестиције које следе навео изградњу  модерног вишефункционалног стадиона, осмишљвање простора око СЦ „Језеро“, станоградњу, отварање нове индустријске зоне…

 

На последњој седницу Скупштине града, у оквиру расправе о буџету, градоначелник Никола Лукач је, указујући на развојни тренд Кикинде, с пуно амбиција, али како је нагласио, крајње реално, указао на инвестиционе подухвате, који следе. У том смислу, нагласио је да локална власт предвођена Српском напредном странком истрајава у осмишљавању и реализиацији зацртаних планова, с јасним циљем да се створе услови за напредак наше средине у сваком погледу.

Никола Лукач

Лукач је најбројао кључне пројекте, чија реализација треба ускоро да започне, а које ће значајно улепшати слику града.

Пуно труда је уложено да и практично заживи идеја о модерном стадиону у Градском парку, који ће бити од велике користи спорту, али и у свакидашњици житеља околних улица – рекао је први човек Кикинде. – Оживеће тај део града, јер ће атрактивни објекат имати вишеструку намену. У интензивним смо преговорима о „ритејл парку“ уз нови стадион. Тако ће се, у садржајном смислу, комплетирати целина Спортског центра „Језеро“ и Старог језера. Наш град ће тако добити одличан простор за спорт и рекреацију, али и друге активности.

Лукач је најавио покретање одавно замрле станоградње. Настављају се радови у оквиру обнове и изградње путне инфраструктуре, као и реализација комуналних пројеката у вези са заменом дотрајалог водовода и ширење мреже атмосферске и фекалне канализације. Фабрика воде је, наглашава градочачелних, у епицентру ангажовања тима који преводи.

Отпочела је изградња фабрике воде. За крај децембра превиђени су грађевински радови  – казао је Никола Лукач,уз напомену да он и његови сарадници можда недовољно причају о ономе што раде, те да је, у том смислу, неопходно да се чешће сусрећу са грађанима и предочавају им резултате активности, али и чују шта о свему мисле. Општи, заједнички, циљ је да Кикинда буде што лепше и угодније место за живот.

 

ПОКРАЈИНА ДРЕШИ КЕСУ

-Био сам на састанку са покрајинским челницима, од којих сам добио одређене гаранције да ће изгадњу наше нове индустријске зоне делом финансирати Влада Војводине. Из истих извора финансираће се и расвета између два кружна тока на улазу у град – казао је Никола Лукач.

 

ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ГРАДА О ПОВЛАСТИЦИМА У САОБРАЋАЈУ

ДОДАТНА СОЦИЈАЛНА МЕРА

 

Настојимо да што више проширимо круг корисника регресираног и бесплатног аутобуског превоза – рекао је Младен Богдан

 

На прошлонедељној седници градског парламента измењена је Одлука о регресираном и бесплатном превозу. Образлажући разлог за корекцију овог документа, који превасходно има социјалну димензију, јер пружа додатне материјалне олакшице одређеним, у највећој мери сиромашнијим, категоријама становништва, образложио је председник Скупштине града Младен Богдан.

Изменама овог документа настојимо да у што већој мери проширимо круг корисника регресираног и бесплатног аутобуског превоза – нагласио је Богдан.

На једној од претходних седница међу такве кориснике повластица уврстили смо учеснике ратова деведесетих година, затим врхунске спортисте, као и пензионере с примањима између 30.000 и 50.000 динара. Изменом одлуке биће обухваћени и средњошколци, који наставу похађају у другим местима, а који ће убудуће моћи бесплатно да путују од места боравка до места у којем им је школа. Право на регресирани превоз имаће и наши суграђани који нису корисници  оцијалне помоћи, а чија су примања испод 30.000 динара. За оне којима је  месечни износ пензије од 30.000 до 50.000 динара аутобуска карта је 50 одсто јефтинија – појаснио је први човек градског парламента.