ГРАД У ОВОЈ ГОДИНИ ОБЕЗБЕДИО 20 МИЛИОНА ДИНАРА

  • ВИШЕ ПАРА РАТАРИМА
  • За подршку руралном развоју из буџета издвојено два милиона више у односу на 2017. годину. Новац ће путем конкурса бити додељен за набавку пољопривредних машина, опреме, бушење бунара…

 

У градској каси за 2018. годину предвиђено је 20 милиона динара за подршку руралном развоју. Како је изјавио Имре Кабок, члан Градског већа, новац за развој пољопривредне производње доделиће се путем конкурса.

Прошле године имали смо на располагању 12,8, а ове године 20 милиона динара. То показује колико смо одлучни да подржимо мере руралног развоја које су прошле године биле успешне. Ту пре свега мислим на суфинансирање бушења бунара, набавку пољопривредних машина, опреме, помоћ за добијање бескаматних кредита. Суфинансираћемо трошкове угинућа животиња, осемењавање. Помоћ могу да очекују и пољопривредна удружења – казао је Кабок.

Биће уведене и нове мере попут помоћи прозвођачима органиских производа и занатлијама који се баве старим занатима при закупу пијачних тезги. Новина је и помоћ у куповини система кап по кап. Конкурси ће благоворемено бити расписани како би пољопривредници што пре могли да користе овај новац.

Ове године биће издато и око 100 хектара земљишта у својини Града.

Имре Кабок

Оглас за издавање ових парцела ускоро ће бити расписан. Та земља добра је за пашњаке или кошење. Чим прикупимо сву документацију имаћемо и ми и пољопривредници тачан увид о којим парцелама је реч – напоменуо је Кабок.

Још увек се не зна да ли ће бити другог круга јавног надметања за дражавну земљу. За лицитацију је остало још око 500 хектара и то највише у Кикинди. Чека се сагласност Министарства пољопривреде после чега би могао да се распише други круг.