ГРАД ПОМАЖЕ МЛАДИМА КОЈИ ИМАЈУ ПРОБЛЕМА СА ГОЈАЗНОШЋУ

  • ПРВА ГРУПА У „ЧИГОТИ”
  • у Специјалној болници на Златибору три недеље боравиће седамнаесторо младих, одабраних на основу стручног прегледа лекара

 

Од 5. до 26. јануара седамнаесторо младих, узраста од 12 до 18 година бораве на Чиготи у оквиру програма превенције гојазности. Они су смештени у Специјалној болници „Чигота” на Златибору, а одлазак је помогла локална самоуправа у сарадњи са школама, Републичким фондом за здравствено осигурање и Домом здравља у Кикинди. На пут их је испратила заменица градоначелника Босиљка Срдић која је нагласила да је одабир корисника рекреативне терапије обављен на на основу стручног прегледа лекара.

Наши млади суграђани ће 21 дан бити под стручним надзором лекара и особља Специјалне болнице „Чигота”. Циљ и наша жеља је да деца током боравка на Златибору, уз стручну помоћ, науче и прихвате здравији начин живота – додала је Босиљка Срдић.

Ово је прва група деце која је отпутовала, а очекује се да ће и остали млади Кикинђани који имају проблем са гојазношћу имати прилику да бораве у овом туристичком центру. У Војводини је, према истраживањима, гојазно више од 25 одсто младих и деце.