ГРАД ДОНИРАО ЈОШ ЈЕДНО ВОЗИЛО КИКИНДСКОМ ДОМУ ЗДРАВЉА

  • ЗА БОЉУ ЗДРАВСТВЕНУ УСЛУГУ
  • Возило марке „дачија сандеро” користиће се за посете пацијентима на кућном лечењу

 

Градоначелник Кикинде Павле Марков предао је јуче директорици Дома здравља др Биљани Марковић кључеве новог путничког возила марке „дачија сандеро”, дар локалне самоуправе овој здравственој установи. Град Кикинда и раније је донирала неколико санитетских возила и значајно обновила возни парк Дома здравља, а недавно је завршена и обнова дворишта, као и радови на реконструкцији педијатријске службе, која се налази у непосредној близини. Но, ни ово није крај улагања која локална самоуправа чини у смеру боље здравствене заштите грађана и опремљености здравствених установа у Кикинди. Тако је пре два месеца започето опремање две нове педијатријске амбуланте, једне у Другој месној заједници, друге у Микронасељу.

Приликом јучерашње примопредаје новог возила, вредног око милион динара, Павле Марков рекао је да овдашње здравство највише оптерећује недостатак стручног кадра.

То не зависи само од локалне самоуправе и део је целокупног здравственог система. Очекујемо што скорије формирање Републичке владе, како бисмо кренули даље инсистирање и проширење запошљавања стручних особа у установама здравља – навео је Марков и подвукао да ништа неће вредети објекти, добра опремљеност и возни паркови, без довољно обучених, стручних кадрова који могу да пруже адекватну помоћ.

Директорица Дома здравља др Биљана Марковић, захвалила се градоначелнику и локалној самоуправи на показаном разумевању за проблеме ове здравствене установе и на досад, у више наврата, указаној конкретној помоћи у набавци возила и опреме.

Возило, за које је од јуче богатији Дом здравља, користиће се за рад патронажне службе, односно посете пацијентима на кућном лечењу. Поред овог, директорица Дома најавила је да ће у сарадњи са Округом бити набављено и једно половно возило, које ће се користити на селима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *