ЕВРОПСКИ ПАРЛАМЕНТАРЦИ УКАЗАЛИ ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ

  • ГРАД КИКИНДА НОСИЛАЦ „ПОЧАСНЕ ЗАСТАВЕ“ 
  • Награда Парламентарне скупштине Савета Европе нашем граду уверава да је Кикинда урадила много на пољу међународне сарадње и промоције европских вредности, поручио је градоначелник Кикинде Павле Марков. Свечана додела признања- 20. јуна  

 

Парламентарна скупштина Савета Европе прогласила је Град Кикинду добитником награде „Почасна застава“.

Како је образложено, Кикинда се захваљујући изузетном међународном сарадњом и промоцијом европских вредности издвојила од градова и општина Србије и сврстала у ред градова Италије, Немачке, Француске и Пољске које такође краси ова почасна титула.

Градоначелник Кикинде Павле Марков рекао је овим поводом да награда представља след прошлогодишњих догађања.

Свакако да је то важан догађај јер су се сада стекли услови да конкуришемо за највећу награду коју додељује Савет Европе. Надам се да ћемо и то признање добити. Наравно да је за мене лично и за сваког Кикинђанина задовољство што можемо да се уверимо да је Кикинда урадила много на пољу међународне сарадње и промоције европских вредности и да на томе континуирано радимо. То неко прати и због тога нам одаје признање – истакао је градоначелник Павле Марков.

Добијањем овог престижног признања унапређен је пре свега имиџ града Кикинде из кога се даље може развијати атрактивност како за прилив туриста тако и за привлачење инвеститора.

Овакав имиџ, овакве вести, јесу важне из разлога што сви они који посматрају Кикинду, који ће долазити у Кикинду, који ће улагати у Кикинду имају повратну информацију о нашем граду као добром граду и то је један од праваца политике коју овај град води у претходних неколико година што резултира пењањем на лествици квалитетног имиџа нашег града– додао је Марков.

Представник Савета Европе уручиће локалном руководству награду „Почасне заставе“ 20. јуна у Кикинди за када је планиран целодневни богат културни програм.


  • ДО САД САМО КАЊИЖА

Кикинда је тек друга локална самоуправа у Србији која је понела ово изузетно признање Савета Европе. Пре Кикинде, иста награда додељена је Општини Кањижа 2017. године, када се на територији ове вишенационалне средине налазио велики број миграната, у намери да се пређу границу са Мађарском.

Добијањем овог престижног признања унапређен је пре свега имиџ града Кикинде из кога се даље може развијати атрактивност како за прилив туриста тако и за привлачење инвеститора