ДВОСТРУКО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ПЕТОГ ОКТОБРА У НАКОВУ

  • ОД ОСЛОБОЂЕЊА 78 ГОДИНА, ОД КОЛОНИЗАЦИЈЕ 75

За Наково је 5. октобар важан историјски датум. Наиме у овом селу обележено је 78 година од ослобођења у Другом светском рату и датум почетка колонизације када су село населиле породице из Босанског Грахова и Босанског Петровца. Председница Савета Месне заједнице Оливера Латиновић истакла је да је сви у селу труде да се на достојан начин обележе важни датуми у селу.

-Имамо коректну сарадњу са локалном самоуправом и на нама је да опредељена средства уложимо на најбољи могући начин. У току је адаптација унутрашњег дела објекта у којој се налазе просторије месне заједнице која није реновирана протеклих 30 година. Асфалтирали смо једну улицу, изграђено је дечије игралиште, а у наредном периоду жеља нам је да изградимо и спортске терене – истакла је Оливера Латиновић.

Свечаној седници, поред мештана и представника сеоских удружења, присуствовали су и градоначелник Никола Лукач са сарадницима.

-Ово је посебан датум којим славимо антифашистичкте тековине и културу сећања морамо очувати. Савет Месне заједнице вредно ради и труди се да Наковчанима обезбеди најбоље услове за живот. Ту смо да заједнички одредимо приоритете и да улажемо у најважније пројекте – рекао је Лукач.

Наковчани су овог 5. октобра обележили 78 година од ослобођења и 75 година од колонизације