ДУГО ОЧЕКИВАНA КАНАЛИЗАЦИЈA ЗАВРШЕНА НА ПЕРИФЕРИЈИ ГРАДА

Како је обећано тако је и урађено. Становници у делу града Шумице добили су дуго очекивану фекалну канализацију. До сада су суграђани у улицама Шумица, Шумичино сокаче, Башаидски пут – мучили муку са септичким јамама и слушали обећања како ће на ред за изградњу канализације доћи и њихов крај. Ове године захваљујући локалној власти, ЈП „Кикинда“ и Покрајинском секретаријату за пољопривреду, водопривреду и шумарство, завршено је 1.600 метара канализационе мреже.

Милан Макивић, технички директор ЈП „Кикинда“, истиче да је сада у Кикинди остало мање од 10 одсто становника без фекалне канализације.

У 2019. години наставићемо са изградњом фекалне канализације. Наставићемо радове у улицама Башаидски друм, Шумичин пут и Карловачки пут. Укупно ће бити 1.800 метара примарне и 900 метара секундарне мреже. Комплетна инвестиција је 45 милиона динара – каже Макивић.

Највећи део средстава обезбедио је Град Кикинда -35 милиона, а по конкурсу Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство одобрено је 10 милиона динара. Решавање проблема канализације односно недостатака, дочекаће и становници два ободна насеља –  Железничког новог реда и Стрелишта.

Радимо планску и пројектну документацију за Стрелиште и Железнички нови ред. Израда ове документације очекује нас и за улице Водице и Пут за пристаниште – истакао је Милан Макивић.

Када пројектовање буде завршено локална самоуправа моћи ће да планира, али и да конкурише за новац.


АНКЕТА:

 

 

Стеван Његрић – Пуно нам значи. Ваљда смо заслужили и ми, плаћамо порез и земљиште годинама. Могло је то и раније, да буде. Годинама смо имали септичке јаме, а од њих влага улази у кућу. Сад ће бити другачије.

 

 

 

 

Маријан Лунгулов – Задовољан сам како су техничке изведбе урађене, људи су били коректни. Пре неки дан је извршено испирање цеви, сад очекујемо технички пријем. Као грађанин сам задовољан. Овај регион овде, дуги низ година, користио је септичке јаме. Нисмо имали другачије могућности.

 

 

Иштван Каналaш – Ово ће много допринети нашем свакодневом животу. Сви знамо да је проблем са септичким јамама увек присутан. Сад зависи од народа ко колико има пара да то увуче. Ја сам пензионер, у плану ми је да се прикључим, али видећемо када.