ДР ВЕСНА ТОМИН ИМЕНОВАНА ЗА В.Д. ДИРЕКТОРА

БОЛНИЦА ПО ПРВИ ПУТ У РУКАМА ЖЕНЕ

 

Др Весна Томин, познати кикиндски педијатар и досадањша начелница Школског и Дечјег диспанзера, именована је за новог в.д. директора Опште болнице Кикинда. Она је на челном месту ове здравствене установе заменила др Мирка Стојисављевића, који је отишао у пензију и тиме постала прва жена на руководећој позицији болнице, од њеног оснивања. Приликом примопредаје дужности, др Томин је захвалила досадашем директору на учињеном у протеклом периоду, посебно узимајући у обзир околности изазване епидемијом вируса корона.

Сви ми запослени у Општој болници Кикинда, здравствени радници и сарадници, настојаћемо да у наредном периоду сачувамо све што имамо, унапредимо све што може, да и даље вредно и предано бринемо о здрављу наших суграђана. С тим у вези, желим да истакнем важност имунизације против вируса корона. Да бисмо сачували здравље што више наших суграђана, важно је да се што већи број грађана вакцинише против ковида – истакла је нова в.д. директорица Опште болнице и позвала суграђане, који још нису, да се вакцинишу.

Предајући руководећу функцију др Стојисављевић је истакао да је сигуран да је добио правог наследника, који ће предано радити на унапређењу здравства, набавци опреме, увођењу нових метода дијагностике и терапије. Он је захвалио свим запосленима у Општој болници, здравственим и нездравственим радницима, који се и даље предано боре против вируса корона.

Почетак короне је био непознаница за цео свет. Требало је упознати се са болешћу, али како је искуство расло, тако смо се и ми успешнији борили. Мислим да је то један од већих успеха ове здравствене установе. Оно на шта сам ја посебно поносан је занављање опреме и у овој здравственој установи је сада око 80 одсто опреме ново, као и увођење нових метода терапије – рекао је досадашњи директор.

Током петогодишњег мандата др Стојисављевића, у Општој болници Кикинда уведена је полипектомија, стигла је опрема за оперисање катаракте и очекује се да ће до краја године и овај захват бити доступан, након спроведене обуке, која је померена због пандемије. Поред тога, уведена је електромионеурографија, која је махом намењена дијабетичарима, а за коју је набављена нова опрема, а др Никола Вукобрат већ је прошао едукацију. Такође, др Слободан Лазаров завршио је субспецијализацију дечје пуломологије. Најављена реконструкција ове здравствене установе, која ће се одвијати фазно, померена је због пандемије, али се очекује почетак радова. Тендер за избор извођача радова је у току, а спроводи га локална самоуправа. Општа болница Кикинда тренутно има 534 запослена.

ПОСВЕЋЕНА ЛЕЧЕЊУ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ

Др Весна Томин завршила је Медицински факултет у Новом Саду 1988. године, када је почела да ради у тадашњем Здравственом центру „Коста Средојев Шљука“. Специјализацију из педијатрије заршила је 1996. године. Била је на челу Дечјег и Школског диспанзера, а због изузетне посвећености у лечењу деце и омладине уручена јој је Годишња награда Града Кикинде 2018. године. Одлуком Покрајинске владе 2. јуна 2021. године именована је за в.д. директора Опште болнице.