ДОГОВОРЕНА ТЕШЊА САРАДЊА ДВЕ СУСЕДНЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

  • ТИМСКИ РАД КИКИНДЕ И НОВОГ БЕЧЕЈА
  • Посебна пажња у заједничком наступу две средине на конкурсима и сарадњи на пољима инфраструктурне изградње, културе и туризма

 

Заједничка туристичка понуда, тимско учествовање на конкурсима разних фондова, као и други видови сарадње могу донети вишеструке бенефите граду Кикинди и општини Нови Бечеј, закључено је на састанку представника обе локалне самоуправе. Близина Новог Бечеја, посебно насељених места Ново Милошево и Бочар, према речима градоначелника Кикинде Николе Лукача, делегира тему сарадње две суседне банатске локалне самоуправе.

Први корак је већ направљен, а то је добра воља са обе стране. Наредни корак подразумева припрему споразума, заједничке туристиче понуде и предлога сарадње Града Кикинде и Општине Нови Бечеј. Обе локалне самоуправе имају фантастичне манифестације и велики број посетилаца. Такође, ту су установе културе и многи туристички садржаји – напоменуо је Лукач.

Иницијатива за сарадњу потекла је од Општине Нови Бечеј, а према оцени Саше Максимовића, председника те локалне самоуправе, могућности сарадње са Градом Кикинда су одличне. Како је рекао, Нови Бечеј нема довољно садржаја да понуди за тродневну екскурзију деце, али зато заједничким наступом са Градом Кикинда могуће је много више урадити, што се односи и на друге пројекте.

Имамо заједничких нерешених питања, као што је пут од Кикинде до Новог Бечеја, који пролази кроз Иђош и поред Бочора. Поред тога, имамо и других заједничких тема, пре свега у области туризма и с обзиром на то да смо прве комшије, можемо тимски да наступамо на конкурсима – рекао је Максимовић.

Састанку представника две локалне самоуправе приствовали су народни посланик Миленко Јованов и Ото Кишмартон, шеф кабинета општине Нови Бечеј.