ЧЛАНИЦЕ СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ ОШТРО ОСУДИЛЕ НАСИЉЕ И ГОВОР МРЖЊЕ

  • ЧЕЛНИЦИ СЗС ПРОМОВИШУ НАСИЉЕ НАД ЖЕНАМА
  • Народна посланица Српске напредне странке Александра Мајкић рекла је да СНС неће толерисати ниједан вид насиља, било да је оно физичко или психичко

 

Поводом све присутнијих, опасних порука, пуних најбруталнијих увреда и претњи, које у јавност пласирају вође опозиционог Савеза за Србију и други противници политике Александра Вучића, јуче је у седишту Градског одбора Српске напредне странке у Кикинди организована конференција за новинаре.

Народна посланица Српске напредне странке Александра Мајкић рекла је да СНС неће толерисати ниједан вид насиља, било да је оно физичко или психичко.

Жене из Градског одбора Српске напредне странке у Кикинди најоштрије осуђују изјаву Сергеја Трифуновића у којој је новинарку „Српског телеграфа“ назвао курвом и јавно објавио њен број телефона, како би је што више његових истомишљеника вређало – рекла је Александра Мајкић и изнела да овај пример није усамљен, навевши и један случај на локалу:

Једна, назовимо „дама“, из савеза за вешање, из Кикинде, јуче је на свом фејсбук профилу објавила следеће: „Ако сте мислили да је Пинк дно, требало би да погледате РТВ Рубин Кикинда, вашар беде, снисходљивости, дилентатизма и курви“. Ако је то речник оних који представљају алтернативу Српској напредној странци, мислим да свако нормалан у Србији има јасан избор– закључила је Александра Мајкић.

Она је подсетила и на случај од прошле недеље, када је након пласирања снимка лажне СМС поруке, хорда присталица СЗС засула претњама и говором мржње на друштвеним мрежама секретара Градског одбора СНС и његову трудну супругу.

Док се ми у Српској напредној странци боримо за наталитет и доносимо нове мере за повећање наталитета, они прете трудним женама. Док ми у СНС-у доносимо нов Закон о спречавању насиља у породици, где се уводе нове, веће санкције за извршитеље ових кривичних дела, они жене које су на функцијама, које се баве новинарством или неким другим јавним послом, називају курвама и фуксама, објављују њихове адресе, бројеве телефона, позивајући на њихов линч, само зато што оне не мисле као они – констатовала је Мајкићева, додавши да нису заборављени ни недавни позиви на силовање председнице Владе, вешање функционера СНС и друге најбруталније увреде које у последње време износе челници опозиционог Савеза за Србију.

Жене у Српској напредној странци заузимају све више позиција и све смо јаче и гласније. Вероватно је то један од разлога због чега смо на мети и удару тих из савеза за вешање и силовање – закључила је Александра Мајкић и поручила овом опозиционом блоку да би у друштво лидера могли да уврсте и једну лидерку, што би можда довело до тога да се мало пристојније понашају према женама у Србији.