ЧЕТИРИ СТАНА ДОБИЛА СТАНАРЕ

  • КЉУЧЕВИ У ПРАВИМ РУКАМА
  • Подељени први станови намењени социјално угроженим породицама и младим стручњацима у новој згради у Блоку Ц2

 

Нова зграда у Блоку Ц2 на паркингу Немањине улице добила је прве станаре. На конкурсу локалне самоуправе станови су додељени породицама које припадају категорији социјалног становања и за решавање кадровских потреба града. Од 15 станова четири су додељена, а кључеве им је уручио градоначелник Павле Марков.

Донели смо одлуку да не расподелимо све станове у једном дану него да омогућимо што већем броју грађана да се јаве на следеће конкурсе. За социјално становање намењено је укупно пет станова, а у првој подели додељена су два стана. Кикинди су потребни стручњаци и ако локална самоуправа помогне да им се реши стамбено питање, они неће одлазити из ове средине тако да смо доделили и два кадровска стана. Пуно нам је срце када видимо да су одређене породице решиле стамбене проблеме – рекао је Марков и подсетио да станови нису бесплатни и да ће се за њих плаћати месечна надокнада, али знатно нижа од тржишне вредности.

Стан је добила медицинска сестра Данијела Драгић, самохрана мајка две малолетне ћерке, која већ 10 година живи као подстанар. Специјалиста дерматовенерологије др Синиша Јолић добио је кадровски стан.

Благовремено сам предао сву документацију и оно што сам желео то сам и добио. Ово је велики дан за све нас. Не дешава се често да трајно решите стамбено питање. То се ради једном у животу. Пресрећан сам што у Кикинди у којој радим и живим имам кутак за себе и породицу. Млади стручњаци који одлуче да живе у Кикинди на овај начин имаће перспективу у Кикинди  – истакао је др Јолић.

Други кадровски стан добио је доктор правних наука Жељко Мирков, запослен у Основном јавном тужилаштву.

Конкурисао сам за доделу стана на конкурсу Градске управе. Јако сам срећан што сам добио стан. Захвалио бих локалној самоуправи и градоначелнику Павлу Маркову што су наменили станове и тако задржали младе људе у Кикинди који су у оквиру својих професија остварили резултате. Нама је омогућено да дамо допринос даљем развоју града – додао је Мирков.

Преостали станови делиће се сукцесивно на конкурсима који ће бити расписани у наредном периоду, а у разматрање ће ући сви који су поднели захтеве на конкурсима.