ЦЕНТРУ ЗА ПРУЖАЊЕ СОЦИЈАЛНИХ УСЛУГА НОВО ВОЗИЛО СА РАМПОМ

  • Кикинђани још једном показали одлучност у борби против сиве економије. За куповину специјалног аутомобила Центру гласало 6.880 Кикинђана.

 

У великој акцији ресорног министарства у борби против сиве економије, на основу наградне игре „Узми рачун и победи”, Кикинди је припало 23.000 евра и Кикинђани су имали прилику да у протеклом периоду бирају на који начин да се утроше средства. Тако је на основу више од 6.880 гласова победник Центар за пружање социјалних услуга у Кикинди којeм ће припасти ново специјално возило са рампом, што ће омогућити превоз корисника који су у инвалидским колицима. На другом месту је био пројекат уређења Дечјег и Школског диспанзера за који је гласало 806 Кикинђана, док је на трећем месту била изградња игралишта на Старом језеру са 221 гласом. У категорији, у којој се наш град налазио, Кикинда се нашла на трећем месту са просечно послатих 25 рачуна по становнику:

Ово је доказ колико су наши суграђани озбиљно схватили нашу акцију, како би дали свој велики допринос да би према датим околностима сами изабрали оно што им се, према њиховом мишљењу, највише свидело. За 23.000 евра можемо да купимо возило типа кеди, са лифтом и пет седишта који ће моћи да задовољи потребе Центра. Та средства довољна су да се све купи што је потребно. Тако ће корисници који до сада нису могли да долазе, сада бити у могућности. Очекујемо да ће почетком јесени све бити решено – истакао је Саша Танацков, члан Градског већа за локални економски развој и инвестиције.

Новац који је припао нашој локалној самоуправи мора да буде искоришћен у складу са правилима Организатора наградне игре, односно Министарства за државну управу и локалну самоуправу. Фискални рачуни и слипови послати су из 187 градова и општина. У Градској управи још једном су захвалили грађанима на одлучној борби против сиве економије и показаној друштвеној одговорности.